Rum

Ron Piet

Ron Piet was ooit de trouwe papegaai van een beruchte piraat. Op een noodlottige dag werd hun schip aangevallen door andere piraten en de hele bemanning en alle lading zonk naar de bodem van de zee. Alleen Ron Piet en één enkel vat wisten in veiligheid te komen. Ron Piet klampte zich vast aan de loop en was te zwak om te vliegen. Hij dreef naar het oosten op het vat gegraveerd met de woorden "Ron 10 Anos Panama". Zichtbaar verzwakt, naderde Ron Piet zich vastklampend aan een ton en naderde eindelijk een stad: Hamburg! Ron Piet, die honger leed werd gered! Een magnifieke bar-eigenaar vond hem en het vat werd achtergelaten op het Elbe-strand. Zonder te weten wat hij kon verwachten, redde hij beide en nam ze mee terug naar zijn pub. Langzaam herstelde de vogel zich van de gevaarlijke en vermoeiende reis. Op een dag herinnerde de man zich het vat waarop Ron Piet was aangespoeld in Hamburg. Gegrepen door nieuwsgierigheid sloeg hij een gat in het vat en ontdekte iets ongelooflijks: de lekkerste rum die hij ooit had geproefd! Op basis van de gravure op het vat doopte hij de rum en de papegaai Ron Piet.

Streek Panama
Naam Rum Ron Piet XO
Jaartal -
Producent Ron Piet
Appellatie -
Type -
Druivensoort -
Alcoholgehalte 40.00%
Vinificatie Tien jaar lang gerijpt op eiken houten vaten. Verscheept naar Hamburg, Duitsland waar hij uiteindelijk gebotteld is. Een bijzonder soepele rum met een gemiddeld zoet karakter die vol zit met tonen van karamel en rijp fruit.
Serveren als Digestief (na de maaltijd)
Bewaarpotentieel -
Inhoud fles 0,70l
Hoe serveren Serveer bij een temperatuur van 16°C
Prijs 27,23€/fles (excl. BTW) - 32,95€/fles (incl. BTW)


Serum

Volgens de legende gebruikten de hardwerkende mannen tijdens de aanleg van het Panamakanaal tussen 1880 en 1914 een mix van rum, kruiden en gedroogd fruit om alles te genezen, van een vermoeide ziel tot insectenbeten en alles daartussenin. Gelovend in de wonderbaarlijke effecten, noemden ze dit drankje Serum. Tegenwoordig gebruiken we Serum om een zware maandag te bestrijden.

Streek Panama
Naam Serum Ron de Panama Elixir
Jaartal -
Producent Kratochvilovci
Appellatie -
Type -
Druivensoort -
Alcoholgehalte 35.00%
Vinificatie Een honingachtig en fruitig aroma met hints van amandelen en perziken. De smaak is rond en glad met een rijke smaak van fruit en kruiden. Lange maceratie van lokaal fruit en kruiden in gerijpte melasse-rum.
Serveren als Digestief (na de maaltijd)
Bewaarpotentieel -
Inhoud fles 0,70l
Hoe serveren -
Prijs 32,19€/fles (excl. BTW) - 38,95€/fles (incl. BTW)


Streek Panama
Naam Serum Ron de Panama Ancon 10 Anos
Jaartal -
Producent Kratochvilovci
Appellatie -
Type -
Druivensoort -
Alcoholgehalte 40.00%
Vinificatie Een intrigerende rum boordevol met een rijke mix van vanille, rozijnen, vijgen, dadels, amandelen en hout. De smaak is prachtig afgerond met een uitzonderlijke spreiding van smaken: gedroogd fruit met zachte, eikenachtige kruiden - zijdezacht, levendig en matig vol. Het suikerriet wordt gehakt en geplet voor het rietsap. Serum Ancon wordt gedestilleerd uit vers geconcentreerd suikerrietsap om een fijn aroma van suikerriet en fruit te produceren.
Serveren als Digestief (na de maaltijd)
Bewaarpotentieel -
Inhoud fles 0,70l
Hoe serveren -
Prijs 45,04€/fles (excl. BTW) - 54,50€/fles (incl. BTW)