Olijfolie
Calvi
Het olijfoliehuis Calvi wordt gerund door Gianni en Luca Calvi samen met een kleine groep medewerkers. De jaarlijkse productie is ongeveer 150.000 flessen Italiaanse extra vergine olijfolie, 25.000 flessen Taggiasca monocultivar extra vergine olijfolie en 5.000 flessen Riviera Ligure D.O.P. Naast oliëen is er een breed scala aan Taggiasca-olijven, Pesto D.O.P., sauzen en andere soorten olie. De nieuwste aanwinsten zijn biologische producten, die een bedrijfsfilosofie weerspiegelen die zich richt op de gezondheid van de klant en het milieu. Calvi levert ongefilterde olijfolie uit eerste persing van jonge olijven. De koude persing van olijven komt van de beste Italiaanse olijfbomen in Ligurië. De olijfolie heeft een zoete maar subtiel fruitige smaak en een frisse geur en is zeer geschikt voor bij rauwe groenten, salades, vis en carpaccio. De lichtgroene aluminiumfolie, die de fles omwikkelt, beschermt het product tegen licht, waardoor de smaak van deze heerlijke extra vergine olijfolie in optimale conditie blijft.
Raineri
In 1910 opende Leonardo Raineri in Imperia (Ligurië) een kleine winkel om olijven, het grote erfgoed van het Ligurische land, te verkopen. Hierna is het zijn zoon, dr. Antonio, die de touwtjes in handen neemt en zorgt voor verdere ontwikkeling, dankzij nieuwe en vaardige technieken voor het verwerken en produceren van extra vierge-olie. Dankzij zijn kennis en band met het Ligurische grondgebied, werd Imperia al snel een belangrijke pool in de productie van extra vierge-olijfolie van hoge kwaliteit. Halfweg de jaren tachtig komt het bedrijf in handen van de familie Rinaldi, samen met een groep van partners. Onder leiding van Pierluigi Rinaldi opent men in 1999 een nieuwe fabriek in Passo di Sarola, vlakbij de oude en glorieuze oliemolen Acquarone, die twee jaar later verhuisd het naar het Ligurische achterland. In 2010 kwam de Raineri Agricultural Company tot leven: een realiteit die alle belangrijkste fasen van het productieproces van EVO-olie integreert, van de teelt van olijven tot de oogst, verwerking en bewaring.