Bruna Grimaldi

Het wijnhuis Bruna Grimaldi is een authentiek familiebedrijf in Grinzane Cavour. Het wijnhuis wordt sinds 2017 geleid door zoon Simone Fiorino in samenwerking met zijn zus Martina. Met Simone heeft Grimaldi een vernieuwde en moderne kijk op wijn gekregen, waarbij ze zeer inspirerende wijnen maken. Bruna Grimaldi heeft daarbij zowel oog voor terroir als een gedoseerd gebruik van nieuw Frans eikenhout.

RODE WIJNEN

Streek Piemonte
Naam Bonurei
Jaartal 2022
Producent Bruna Grimaldi
Appellatie DOCG
Type Rode wijn
Druivensoort Nebbiolo D'Alba 100%
Alcoholgehalte 14.50%
Vinificatie De fermentatie gebeurt in inox tanks, 12 maanden op franse eiken vaten en 6 maanden op fles.
Serveren bij Lekker met paddestoelen en wild
Bewaarpotentieel 8 jaar
Hoe serveren Serveer bij een temperatuur van 16-18°C
Prijs 18,68€/fles (excl. BTW) - 22,60€/fles (incl. BTW)


Streek Piemonte
Naam Camilla Barolo
Jaartal 2019
Producent Bruna Grimaldi
Appellatie DOCG
Type Rode wijn
Druivensoort Nebbiolo D'Alba 100%
Alcoholgehalte 14.50%
Vinificatie Traditionele vergisting met een schilweking van 15 tot 20 dagen. Daarna ondergaat de wijn een rijping in tonneaux en grote houten vaten gedurende 24 tot 30 maanden. Na de houtrijping rijpt de wijn nog 8 tot 10 maanden in de fles.
Serveren bij Heerlijk met rosbief uit de oven, of een stoofschotel, ook lekker met paddenstoelen en wild.
Bewaarpotentieel 17 jaar
Hoe serveren Serveer bij een temperatuur van 16-18°C
Prijs 33,02€/fles (excl. BTW) - 39,95€/fles (incl. BTW)


Streek Piemonte
Naam Badarina Barolo
Jaartal 2020
Producent Bruna Grimaldi
Appellatie DOCG
Type Rode wijn
Druivensoort Nebbiolo 100%
Alcoholgehalte 15.00%
Vinificatie De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van het topgebied Serralunga d'Alba. Deze Badarina-wijngaard is uitermate geschikt gezien de zuidgerichte expositie. Deze topper wordt alleen in de beste jaargangen geproduceerd. Het perceel Vigna Regnola zorgt voor de aanvoer van de Nebbiolo voor de Riserva. De fermentatie vindt plaats in temperatuurgecontroleerde tanks. Lange maceraties met schilcontact die 25-35 dagen duren. Malolactische gisting vindt plaats in roestvrijstalen en betonnen tanks. Rijping in grote Slavonische eiken tonneaux en kleine vaten van Franse eik gedurende 24-30 maanden. Traditionele vergisting met een schilweking van 20 tot 30 dagen.
Awards:
James Suckling 92
Wine Enthusiast 97
Decanter 92
Gambero Rosso 2 rode glaasjes
Serveren bij gegrilde ribeye of tournedos met paddenstoelen
Bewaarpotentieel 25 jaar
Hoe serveren Serveer bij een temperatuur van 16-18°C
Prijs 43,76€/fles (excl. BTW) - 52,95€/fles (incl. BTW)