Caprari

De geschiedenis van het bedrijf begon in de tweede helft van de 19e eeuw, toen de familie Medici een kleine herberg bezat waar ze ook wijn produceerden. Remigio Medici besloot met zijn zonen de wijnmakerij "Remigio Medici e Figli" te starten. Van 1911-1945 was de wijnproductie was beperkt tot de naburige gebieden. Dankzij passende investeringen en een gezond ondernemingsbeleid in de periode 1960-1980 stelde het bedrijf zich open voor buitenlandse handel en behaalde het grote successen, voornamelijk in de VS, Duitsland en België. Tegenwoordig heeft de wijnmakerij handelsbetrekkingen met meer dan 30 landen, met een hoge kwaliteit van het label Made in Italy. Om aan commerciële vereisten te voldoen is de oorspronkelijke naam van het bedrijf, "Remigio Medici and Sons" veranderd in "Ca' De' Medici". In 2006 kocht Ca' De' Medici het wijnhuis Caprari (1924), bekend om zijn uitstekende wijnen, gericht op veeleisende klanten, van restaurants tot wijnwinkels. Gedurende zijn lange traditie heeft de Medici-familie altijd druiven geselecteerd die afkomstig zijn uit de best geschikte gebieden.

WITTE WIJNEN

Streek Emilia-Romagna
Naam Spumante Brut Riserva VSQ
Jaartal -
Producent Caprari
Appellatie DOCG
Type Witte wijn
Druivensoort Chardonnay 70% en Pinot Nero 30%
Alcoholgehalte 11.50%
Vinificatie De fermentatie gebeurt in roestvrij stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur. Lange Charmat-fermentatie in tanks onder druk. Vanaf het begin van de fermentatie rust dit product minimaal zes maanden.
Serveren bij Alle gerechten
Bewaarpotentieel 4 jaar
Hoe serveren Serveer bij een temperatuur van 8-10°C
Prijs 13,76€/fles (excl. BTW) - 16,65€/fles (incl. BTW)


RODE WIJNEN

Streek Emilia-Romagna
Naam Cuvée L'Osteria Lambrusco Reggiano Dolce
Jaartal -
Producent Caprari
Appellatie Lambrusco Reggiano DOC
Type Rode wijn
Druivensoort Salmino 90% en Ancellotta 10%
Alcoholgehalte 8.00%
Vinificatie De fermentatie gebeurt in roestvrij stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur. Lange Charmat met verse most en geselecteerde gisten.
Serveren bij Combineert goed met fruittaarten en verse kazen
Bewaarpotentieel 2 jaar
Hoe serveren Serveer bij een temperatuur van 8-10°C
Prijs 7,73€/fles (excl. BTW) - 9,35€/fles (incl. BTW)